keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Itävalta Büro für Berufsintegrationsprojekte 26.4.


 26.4.2017
Tänään päästiin itse asiaan.. eli oman alan asioihin. Päivä käynnistyi Dornbirnin ammattikoulussa. Ensimmäisen vuoden Retail-opiskelijat olivat valmistautuneet vierailuumme ja pareittain jokainen piti lyhyen esittelyn opintoihinsa liittyvästä asiasta. Aivan mahtava juttu! Nämä opiskelijat suorittavat tutkintonsa normaalin tavoittein ja vain yksi heistä oli erityisen tuen piirissä. 

Täällä näimme heidän somistusluokkansa, tai siis niitähän oli kaksi. Kaikki materiaalit loistavassa järjestyksessä varastossa ja iso luokkatila jossa jokainen opiskelija pystyy omaa esillepanoa harjoittelemaan.


Tämän tutustumisen jälkeen alkoi jo olla nälkä. Syömään menimme Hotelli Viktoriin, joka on erityisen tuen piirissä olevien opiskelijoiden harjoittelupaikka. Hotelli sijaitsee korkealla vuorella ja maisemat sen mukaiset kuten valokuvasta näette… okei… joskus on sateista ja pilvistä… mutta ruoka maistui, annoskoot riittävät. Tänään ei ole tarvinnut mitään muuta syödäkään.




Kylläisinä matkamme jatkui Röthisissä sijaitsevaan harjoittelupaikkaan, jossa työskentelee erityistä tukea tarvitsevia. Siellä oli tuloomme myös valmistauduttu…


Tytöt työskentelivät tekstiilitöissä (äitienpäiväksi sydämiä) ja pojat puutöissä. Heille tulee tilauksia yhteistyötahoilta ja he myymät valmistamiaan tuotteita omassa myymälässä Sulzissa.


Täältä meidänkin matkamme jatkui Sulziin. Siellä oli kolmessa kerroksessa myynnissä vanhaa, käytettyä ja harjoittelupaikoissa valmistettua tavaraa. Lisäksi siellä myytiin paikallisia tuotteita. Siellä oli myös kahvila. Alla olevat valokuvat ovat kaikki Sulzista. Kuvat puhukoon...


















1 kommentti:

  1. Mielenkiintoiselta vaikuttaa! Muistan saman sääilmiön omalta visiitiltäni, näköalapaikat olivat silloinkin pilvien peitossa. :)

    VastaaPoista