Ulkomaankumppanit ja kohteet

KoPu ja Catering -alojen kumppani Utbildnung Nord, Övertorneo - Ruotsi
2 ryhmävaihtoa, kevät 2017 ja 2018

Koulutus Nord on yhteispohjoismainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa ammattikoulutusta Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa asuville työnhakijoille. Siellä vuosittain noin 300 henkilöä saa oppia elämää varten. Koulutuksissa otetaan huomioon opiskelijoiden yksilölliset tarpeet sekä Norjan, Suomen ja Ruotsin eri vaatimukset. Toimintaperiaatteena on tekemällä ja kokemalla oppiminen. Opiskelijat ottavat pitkälti itse vastuun oppimisestaan ja saavat hyvät valmiudet tulevaisuuden työpaikkoihin. Lisätietoja oppilaitoksen koulutuksista: http://www.utbnord.se/fi/koulutukset

Työssäoppiminen tapahtuu oppilaitoksen tiloissa ja majoittuminen oppilaitoksen asuntolassa.

Tietoa Övertorneon alueesta: http://www.overtornea.se/fi/

Logistiikka-alan kumppani, GIS Healthcare, Gloucester, Englanti
2 ryhmävaihtoa, kevät ja syksy 2017

GIS Healthcare on terveydenhuollon välineitä kunnostava, varastoiva ja välittävä sosiaalinen yritys Gloucesterin kaupungissa, Lounais-Englannissa. Lisäksi se tarjoaa alueen vammaisille mahdollisuuden ostaa apuvälineitä edulliseen hintaan. Se toimii osana Gloucestershiren maakunnan palveluja, ja on ollut toiminnassa jo yli 30 vuotta. Yrityksellä on Gloucesterissa iso varasto, jossa se työllistää myös osatyökykyisiä ja vammaisia työntekijöitä, ja jossa Kiipulan opiskelijat tulevat suorittamaan työssäoppimisjaksot. Yritystoiminnasta syntyvät voitot sijoitetaan takaisin sen toimintaan/työllistämiseen (sosiaalisen yritystoiminnan malli).

Gloucester on noin 120 000 asukkaan kaupunki Lounais-Englannissa. Kaupunki oli pitkään merkittävä satamakaupunki. Satamarakennukset ja varastot ovat olleet nyt vuosikymmeniä tyhjillään, mutta viime vuosina niihin on rakennettu luksusasuntoja, baareja ja kansallinen vesireittimuseo. Gloucester on tunnettu kirkoistaan ja katedraalistaan. Lähialueella sijaitsee myös kaunis Cheltenhamin kaupunki (15km), joka on tunnettu entisenä kylpyläkaupunkina sekä nykyään laukkaradasta ja suurista laukkaratsastustapahtumista. http://www.thecityofgloucester.co.uk/

Puutarha-alan kumppani, Räpina School of Horticulture, Pölvamaa, Viro
2 ryhmävaihtoa, kevät 2017 ja 2018

Räpinä Aianduskool on Viron vanhin ja suurin puutarha-alan oppilaitos. Opiskelijoita on n. 670, joista 78 % on aikuisopiskelijoita. Oppilaitos tarjoaa ammatillisia tutkintoja seuraavilla aloilla: horticulture, landscape gardening and construction, floristry, environment protection and textile work. Oppilaitos tarjoaa myös lisäkoulutusta. Vuonna 2014 738 aikuisopiskelijaa suoritti siellä lisäopintoja. Henkilökuntaa on yhteensä 110, joista 55 on opettajia. Koululla on paljon kansainvälistä yhteistyötä, myös Suomeen mm. HAMKin kanssa. Työssäoppiminen tapahtuu oppilaitoksen tiloissa.

Lisätiedot: http://www.aianduskool.ee/welcome-to-the-rapina-school-of-horticulture/

Põlvamaa eli Põlva on maakunta Pihkovanjärven länsipuolella Etelä-Virossa. Maakunnan pinta-ala on 2 165 km² ja asukkaita siellä on 27 641 (2014). Maakunnan pääkaupunki on Põlva (7 000 as.). Pääosa maakunnan alueesta on reunamoreeniselänteiden reunustamaa tasankoa, lännessä Otepään mäkimaalla on yli 200 m korkeita mäkiä. Põlva on suurimmaksi osaksi maatalousaluetta ja siellä puhutaan perinteisesti viron läheistä sukukieltä võroa.

Tietoa Etelä-Virosta: http://www.visitestonia.com/fi/minne-menna/etela-viro

VALMA, Akac-Tanyan matkailutila, Unkari
1 ryhmävaihto, kevät 2017

Akac-Tanya on Budapestin läheisyydessä sijaitseva matkailutila, jonka omistaa suomalais-unkarilainen In-Natura Ltd. Tila vastaanottaa vierailijoita monesta eri Euroopan maasta, ja majoituksen lisäksi siellä järjestetään mm. hevosratsastusta, retkiä lähialueille sekä erilaisia tapahtumia. Akac-Tanya on toiminut jo yli 10 vuotta, ja on suosittu erityisesti suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Työssäoppiminen tapahtuu ainakin tilan ravintolassa/keittiössä. Myös majoitus on järjestetty tilalla.

Lisätiedot: http://www.akactanya.hu/index_fi.html

SOTE ja VALMA, Isle of Wight College, Englanti
Sote 2 ryhmävaihtoa, kevät 2017 ja 2018
Valma 1 ryhmävaihto, kevät 2018

IWC tarjoaa sekä ammatillisia että yleissivistäviä opintoja yht. n. 8000 opiskelijalle saarella. IWC on palkittu työnsä laadusta kansallisella tasolla ”outstanding”, ja se tekee paljon kansainvälistä yhteistyötä lähettäen ja ottaen vastaan opiskelijoita ympäri maailman. Oppilaitos järjestää oppisopimuskoulutusta myös erityisen tuen tarpeessa oleville opiskelijoille sekä meidän TELMAa vastaavaa Pathways –koulutusta vaikeammin vammaisille. Kiipulan opiskelijat suorittavat oppilaitoksessa kahden viikon opintojakson, mihin kuuluu myös yksittäisiä työssäoppimispäiviä.

Lisätietoja koulutustarjonnasta ja eri aloista: https://www.iwcollege.ac.uk/courses/. Kiipulan ohjaaja Kristina Johnson oli oppilaitoksessa kahden viikon työelämäjaksolla syksyllä 2015. Hänen kokemuksistaan voi myös lukea: http://workingabroad2014.blogspot.fi/search/label/Kiipula.

Isle of Wight on kaunis saari Etelä-Englannissa, jonka asukasluku on n. 140 000. Sen suurin kaupunki on Newport, mistä on hyvät lauttayhteydet mantereelle. Wightsaaren tärkein elinkeino on matkailu, mutta saarella on myös vahvat perinteet maanviljelyssä, sillä ilmasto on suotuisampi kuin muualla Englannissa. Wightsaaren nähtävyyksiä on mm. 1000-luvun Carisbrookeen linna, Englannin parhaiten säilynyt normannilinnoitus sekä kuningatar Viktorian kesäasunto Osborne House.

Datanomit ja ICT, Astangu Vocational rehabilitation Centre, Tallinna
2 ryhmävaihtoa, kevät 2017 ja 2018

Astangu on Viron ainoa ammatillinen oppilaitos joka tarjoaa opintoja ja tukea työllistymiseen erityisen tuen tarpeessa oleville/vammaisille opiskelijoille. Astangun toimintaan kuuluu myös kuntoutuskeskus, jossa kehitetään mm. uusia kuntoutusmalleja ja apuvälineitä asiakkaille. Organisaatio tekee myös kansallisen tason vaikuttamistyötä vammaisten aseman parantamiseksi Virossa. Kiipulalla ja Astangulla on molemminpuolista opiskelijavaihtoa. Oppilaitos järjestää työssäoppimispaikat paikallisissa yrityksissä. Mikäli tämä ei ole mahdollista (koko jakson ajaksi), opiskelijat suorittavat osan jaksosta oppilaitoksessa.

Lisätiedot: http://eng.astangu.ee/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti