torstai 6. huhtikuuta 2017

Toinen viikko Wightsaarella

Toinen kouluviikko alkoi mukavasti pääsiäismunien tekemisellä. Suklaan sulattaminen ja suklaakerroksien tekeminen muottiin oli keskittymistä ja kärsivällisyytä vaativaa puuhaa. Lopputuloksena oli kuitenkin mahtavat ja makeat munat ;).





Maanantaina oli kaikinpuolin makea päivä, koska myös iltapäivällä leivoimme suklaisia maissikakkuja collegen opiskelijoiden kanssa.





Tiistaina vierailimme Riverside Centerissa, joka on hyväntekeväisyysjärjestöjen ylläpitämää kehitysvammaisten päivätoimintaa. Iltapäivällä Eeva, Roosa ja Sella pääsivät opiskelija ryhmän mukana metsäkouluun. Metsässä harjoiteltiin tulen tekemistä ja paistettiin tikkupullia. Luonnossa oli helppo ja mukava toimia yhdessä ja opiskelijoiden välille löytyi luonteva tapa kommunikoida. Roosa ja Sella toimivat myös opiskelijoiden tukena tikkupullan paistossa.



Aikaa oli myös rentoutumiseen.



Sillä välin Mia, Emilia ja Kia harjoittelivat toisen ryhmän kanssa eläintenhoitoa. Luokassa oli hoidottevana Shelly niminen kilpikonna.

Keskiviikkona aamupäivällä osa porukasta osallistui matematiikan ja englannin tunnille ja osa työtaitojen harjoitteluun, jossa teemana oli kahvilatyöskentely.


Matematiikan tunnilla bingon pelaamista.


Kahvilan pitoa.

Keskiviikkona iltapäivällä pääsimme vierailemaan saaren ainoaan sairaalaan, St Mary's:iin. 


Torstaina oli viimeinen virallinen koulupäivämme. Osallistuimme tanssitunnille, jossa kaikilla oli hauskaa ja teimme myös oman pienen esityksen.




Tanssin pyörteissä.

Torstai iltapäivä kului arviointia tehdessä ja hyvästellessä tapaamiamme ihmisiä. 


Kaikki saivat hienot sertifikaatit saavutuksistaan.


Insights ryhmän opettajia tyttöjen kanssa.


Viimeisen illan aterialla.


Mitä sitten oikein opittiin?

Sella, Kia, Roosa ja Emilia: Selviytymistä erilaisissa asioimistilanteissa vieraalla kielellä, vieraassa ympäristössä toimimista,  kommunikointia monipuolisia keinoja käyttäen, ryhmässä ja tiimissä toimimisen taitoja, epämukavuusalueella toimimista, vieraan kulttuurin tapoja ja ruokailutottumuksia, kielitaito kehittyi ja itseluottamus lisääntyi roppakaupalla!

Huomenna aamulla alkaa kotimatka, toivomme tasaista lentoa ja auringonpaistetta myös Suomeen!

Kirjoitti Mia






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti