perjantai 4. toukokuuta 2018


Mirjan matkassa 5.5.2018Perjantai, perjantai!! Viikon viimeisin, mutta ei helpoin päivä. Tiukka päiväohjelma jatkui tänäänkin lähes neljään asti. Ja ehdottomasti tärkeintä tänään: AURINKO PAISTAA JA LÄMMITTÄÄ ihanasti!! Aamupäivällä sain osallistua vesiterapiaan opiskelijoiden ja ohjaajien kanssa.  Sitä ennen teimme opiskelijoiden kanssa kukin omia tehtäviään - matematiikkaa ja englantia. Hauskimmat hetket ovat olleet skottitaustaisen kaverin (siis ohjaaja) kanssa. Olen "opettanut" hänelle mm.  joitakin suomen kielen tärkeitä sanoja...niistä ei sen enempää. Ja muutenkin, joka päivä sattuu jotain kommelluksia  :)

Lounaan jälkeen opiskelijat pääsivät hoitamaan pieneläimiä pieneläinhoitajien kanssa. Tutustuimme kotoisiin kanoihin, jotka olivat todella pulleita suomalaisiin verrattuna. Lisäksi tarhalla oli erilaisia liskoja ja käärmeitä,marsuja ja hamstereita. Heinäsirkkojakin siellä kasvatettiin ruoaksi -liskojen ruoaksi. Heinäsirkat eivät ole vielä Englannissakaan yleistä ravintoa ihmisten elintarvikkeissa:), mutta kehitys kehittyy.
Havaintoja, joita olen ryhmäni opetuksessa tehnyt tällä viikolla: opetus ei ole niin strukturoitua kuin meillä. Opiskelijoilla on omat yksilölliset tavoitteensa, mutta päivien sisältöjen suunnitteluun ei panosteta samalla tavalla kuin kotimaassa. Sisällöt ikäänkuin syntyvät päivän ja tilanteiden aikana. Opettajilla on tietyt teemat, joiden ympärille sitten päivän detaljit rakennetaan tilanteen mukaan. Toki tässä ryhmässä tavoitteena on arkielämän- ja vuorovaikutustaitojen sekä itsestähuolehtimisen taitojen vahvistaminen ja ylläpitäminen - ja tavoitteena hyvä elämä.
Iltpäivän päätteeksi valmistauduimme viikonlopun viettoon suunnittelemalla erilaisia puutarhan koristeita. Täällä todellakin puutarhanhoito on iso juttu. Nyt lenkille ja viikonlopun viettoon!

Jessie piti aamun tunnit Gwennin sijasta. Tässä harjoittelemme viittomia.
Vaihtoehtoisten kommunikaatiovälineiden käyttöä iPadilla.
Kanat englantilaisittain. Ovat ihan vähän isompia kuin meillä Suomessa :)
Nämäkin ovat jotain puutarhan koristeitä...? Ei taida kestää sateita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti