torstai 3. toukokuuta 2018

Mirjan matkassa päivä 4.5.2018


Teemaluokat ja tilat on merkitty sisääntuloaulaan selkeästi.
Sain herätä aamulla ihanaan auringonpaisteeseen. Linnut laulavat ja tuomi kukkii, ja vähän muutkin kukat. Päivän ohjemaani sisältyi tänään taidetta ja tanssia. Opiskelijat valmistautuvat toukokuun lopulla olevaan karnevaaliin sademetsäteemalla. Karnevaalikulkueeseen tarvitaan papukaijaa muistuttava asu ja joitain viidakkomaisia asuja. Saimme hyvät ohjeet jaa lähdimme hahmottelemaan niistä kulkueen asuja. Mielikuvitusta tarvitaan, sillä asusteiden budjetti on hyvin vaatimaton. Lisäksi pukujen pitää kestää kaatosade. Toisaalta ,jos hellepäivä koittaa, asujen pitää olla kevyitä ja ilmavia. Tehtävä on siis mitä helpoin!!


Tässä kuva viime vuoden karnevaalivarustuksesta. Tulevat ovat vasta suunnitteluasteella.


Iltapäivällä opiskelijoilla oli tanssitunti, jolla he harjoittelivat yhdessä ns. tavallisen gollegen opiskelijoiden kanssa tanssiesitystä. Harjoittelua oli takana jo lukuvuoden verran ja nyt viimeisteltiin esitystä. Opiskelijat työskentelivät hienosti yhteen. Liz sai aremmatkin opiskelijat aivan upeasti mukaan, he muistivat omat roolinsa ja jaksoivat rankan treenin alusta loppuun mukisematta. Mutta kyllähän he olivatkin väsyneitä! Minä väsyin pelkästä seuraamisesta. Huomenna on tiedossa vesiterapiaa...
Opettajilla ja ohjaajilla on aina aikaa opiskelijoille. Ohjaajat ja avustajat ruokailevat pääosin opiskelijoiden kanssa jo siistäkin syystä, että moni tarvitsee huolenpitoa koko ajan. Mutta niin teemme myös me Kiipulassa haastaimpien ryhmissä.
 Keskustelemme myös tietotekniikan vahvasta mukaan tulosta opetuksessa. Palveluiden siirtyminen internettiin tarkoittaa valitettavasti monien heikkolahjaisten kohdalla haastetta toimia yhteiskunnassa - sekä Englannissa että Suomessa. TIetotekniikka ja digimaailma ylipäätään on hyvä apu monessa arjen asiassa, mutta liian haastava monelle käytettäväksi asioiden hoidossa. Lisäksi tämä päivä osoitti taas sen, että kaikessa koulutuksessa tulisi säilyttää luovia ja itseilmaisuun kannustavia aineita. Liikunta ja taide saavat aikaan kaikissa voimaantumista ja stressitason lieventymistä. Molemmat auttavat kehittämään myös sosiaalisia taitoja ja sietämään erilaisia sosiaalisia tilanteita.

Kiipula on saanut paljon suitsutusta. Meidän opetusmetodimme ja tietysti oppimisympäristöämme on kehuttu valtavasti. Voimme olla ylpeitä itsestämme. 

Lounaalla saimme ihailla keväistä kukkaloistoa koulun kampuksella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti