lauantai 5. toukokuuta 2018

Mirjan matkassa 6.5.2017

Lauantai. Vapaapäivä. Se alkoi kuten kotimaassakin pyykinpesulla ja "kotitöillä". Eileen illalla olimme kaikki kiipualaiset koolla Tampereen SOTElaisten luona. He siis asuvat alle kilometrin päässä minun asunnostani. Olipas hulppeat tilat kolmessa kerroksessa! Rankka viikko näkyi opiskelijoissa ja meissä henkilökunnassakin huojennuksena. Täytyy silti myöntää, että sivusta katsottuna opiskelijat ovat jaksaneet olla mukana todella upeasti. Päivät ovat yllättävän pitkiä ja täällä tehdään olan takaa töitä. 

Tänään teen kauan kaivattuja ostoksia ja laitan punnat kulumaan. Muut lähtevät eläintarhakierrokselle, minä nautin kaupungin vilinästä, purjehtijoista ja turisteista, jotka saapuivat eilen illalla täyttämään West Cowesin katuja. Turistikausi on vasta alkanut täällä. Mikähän tungos mahtaa olla kuukauden päästä,voi vain arvailla. Liikenteessä täytyy olla edelleen varovainen. Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen ei niin vain totu. Kadut ovat to-del-la kapeita. Asun Hight Streetilla ja kuvittelin sen olevan oikeasti ISO pääkatu. Se on melkein yhtä leveä kuin Rauhankatu Hämeenlinnassa kapeimmalta kohdaltaan ilman jalkakäytäviä.

Näitä veneitä on Cowesin merenranta jo täynnä. (Myös terassit ovat täynnänsä väkeä)


Tämä kuva on collegen läheltä. Pitäisiköhän Suomessakin olla näin suoraa tekstiä liikennemerkeissä?  Kuvan jalkakäytävä on suorastaan ruhtinaallisen leveä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti