keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Mirjan matkassa päivä 3 (2.5.2018)Huh! Tänään oli niin sanotusti rankka päivä :) Aamulla missasin bussin, johon piti mennä ja seuraavalla tietenkin olin myöhässä. Ei kuulu tapoihini. Kaiken kukkuraksi taivaalta vihmoi vettä ja tuuli oli edelleen kova. Tänään en ole puhunut sanaakaan suomea, sillä en ole nähnyt vilaustakaan muista matkalaisista.  

Osallistuin aamupäivällä opiskelijoiden kanssa matematiikan ja englannin kielen tunnille. Täällä tunnit on jaoteltu teemojen mukaan aamupäivälle ja iltapäivälle eli opiskelijoilla on kaksi teemaa per päivä. Tehtävänä oli perehtyä henkilöön nimeltä Marie Curie. Molemmat aineaineet oli integroitu tämän henkilön ympärille eli opiskelijat etsivät tietoa netistä, joutuivat laskemaan erilaisia peruslaskuja ym. Täytyy sanoa, että minäkin jouduin varmistamaan yhden laskun laskimellani. Taidot ruostuvat, kun ei käytä laskintaan  eli aivoja :)
Iltapäivän vietimme liikuntahallissa kahden opiskelijaryhmän kanssa. Lajeina jalkapallo, tunnelipallo ja koripallo. Ja tietysti kilpailimme joukkueina. Muistona sain häviön ja hieman venähtäneen takareiden. Nyt alkaa treenaaminen!Yksi koulurakennuksista.kampuksella on uutta ja vanhaa sulassa sovussa kuten meillä Kiipulassakin.

 Iltapäivän auringonpaite pelasti myös shoppailureissuni. Tosin vieläkään en ole tehnyt "tärkeitä ja tarpeellisia" hankintoja, vaikka olen täällä jo kolmatta päivää! 
Tämän päivän valokuvauskin on jäänyt vähän taka-alalle, sillä teemat eivät sallineet kuvausta.
Newport, jonne on mukava kävelymatka oppilaitokselta oli täynnä paikallisia ihmisiä tekemässä arkiostoksiaan. Yksi silmiin pistävä juttu täällä on puutarhan hoito. Kaikki puhuvat siitä, miten saada nurmikko upeaksi, mitä kukkia kannattaa istuttaa ja mitä uutta puutarhassa pitää tänä vuonna olla. Jopa miehet ovat täysin hullaantuneita puutahanhoidosta. Kasvimaiden ja kukkien hoitaminen ja vaaliminen on täällä ihan omaa luokkaansa. Mutta niin ovat myös pihat upeita!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti