sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Mirjan matkassa, jo 7. päivä eli 7.5.2018


Sunnuntai. Olipa mahtava vapaapäivä! Lähdin yhdessä Tampereen ryhmän kanssa Wight-kierrokselle eli kiersimme saaren käytännössä kokonaan bussin kyydissä. Aamulla ensin ajoimme Newportiin ja tietysti minä olin myöhästyä bussista- taas! Mutta olinkin yhtä bussiuoroa etuajassa, Hahaa! No juu, Newportista lähdimme Toisella bussilla Rydeen, josta varsinaisesti alkoi rannikkokierroksemme. Aurinkoinen aamu lupasi hyvää kesäistä keliä päiväämme.
 Bussimme kiersi kaunista rannikoa ja merenrantaa Bembridgen ja Ventorin kautta yhä helteisemmässä säässä kohti Totlandin Needlesejä - neulamaisia kivimuodostumia aivan läntisimmässä osassa saarta.
Ennen Needlesin nähtävyyksiä kävimme joukolla rannalla ja tietysti osa meistä pulahti Atlannin vilpoisiin aaltoihin, minä mukana. Olipa kylmää vettä!

Luonto on todella kaunista. Maaston korkeus vaihtelee täällä kovasti. Bussimatka venyi tunnin alkuperäistä pidemmäksi, sillä varmasti Englannin kaikki pyöräilyä harrastavat ihmiset olivat "tien tukkona" kapeilla, mutkittelevilla ja jyrkillä teillä. Ja täällä autot väistävät pyöräilijöitä! Ajoimme kilometri tolkulla pyöräilijöiden perässä. Pikku kaupungint ovat perin englantilaisia, mutta jokaisella on jotain omaperäistä ja ainutlaatuista rakennuksissaan ja tietysti luonnossaan.

Eilen illalla lenkilläni törmäsin kymmeniin ja taas kymmeniin vaeltajiin. Joukko hyäntekeväisyyttä tekeviä ihmisiä oli lähtenyt jo perjantaina liikkeelle, kävelleet läpi yön ja lauantaipäivän. Lisäksi nämä kävelijät tulivat Rydessä tänään aamulla vastaan! Taisivat he jossakin välissä vähän nukkuakin. Tempauksella kerätään varoja syöpää sairastaville lapsille ja nuorille. Sen verran sain selvitettyä ohijuoksussani. Täällä on todella liikunnallista ja aktiivista väkeä!

Ryden bussiasemalla meren rannalla odottelemme kiertoajelumme alkua.


Pyöräilijä matkalla jonnekin Sandownin seudulla.Alas rannalle menossa Needlesien luona Alum Bayssa. Kaukana vasemmalla horisontissa niemen kärjessä olevat Needlesit. Kävelimme sinne kaunista polkua pitkin.

Tämä kuva on Needlesien kärjestä kohtisuoraan alas mereen. Pudotus on huikea!

Näillä linnakkeilla on vartioitu Englannin rannikkoa 1. maailmansodan aikaan. Ei ole sotilaan elämä ollut helppoa silloinkaan. Auringonpaisteessa homma on ok, mutta myrsyissa elämä täällä on ollut varmasti vaikeaa ja raskasta.

Ja tässä ihanat naiset rannalla. Ehkä iho paloi, ehkä ei...
ää kuvateksti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti