keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Isle of Wight catering pedagogiikkaa

Minulla on ollut ilo tutustua IoW Collegen Catering koulutukseen. Pääasiallinen työni on ollut olla observaattorina oppilaitoksen Fine dinig -keittiössä. 

Alkuun tunsin oloni kiusalliseksi, kun en saanut osallistua mitenkään. Joka aamu kysyin, miten voin osallistua tai auttaa. Joka aamu sama vastaus, et mitenkään,vain katsot. Ehkä tässä on metodissa on ollut tietty viisaus. Ehdin ajatella isosti siinä observoidessani. 



Ohjeet keittiön taululla päivää varten.
Kaikkien päätavoitteena olisi, että ravintolasta poistuisi 60 tyytyväistä asiakasta tänään ja näin myös tapahtui.








Keittiössä oli 16 opiskelijaa, heistä 7 erityisen tuen opiskelijoita, 2 avustaja/ohjaajaa. Näistä opiskelijoista oli muodostettu erilaisia työryhmiä. Esimerkiksi alkuruoka porukassa oli kaksi toisen vuoden opiskelijaa ja heidän kanssaan työskenteli yksi ensimmäisen vuoden erityisen tuen opiskelija. Ryhmä toimi hienosti inkluusion hengessä. 

Koko keittiön opetusmetodi imitoi ravintolan keittiötä, näin oivalsin. Kaiken kattavana Pääkokki-opettajana on Joy. Kokkiopiskelijat tottuvat hierarkiseen keittiösysteemiin jo opiskeluaikana. Opiskelijat ottivat erittäin hyvin hänen ohjausta vastaan. 

 Tässä me etsimme porsaan sisäfilettä.




Seuraavaa kuvasarjaa ei kannata katsoa nälkäisenä;)












Edellisen päivän ranskalaisen keittiön perunaharjoituksia. Minun suosikkini on tuo vohveliperunoista valmistettu kori.
















Terveisin Tara eli Tarja Manner



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti