tiistai 16. toukokuuta 2017

Tavoitteet taululle, tarkastaja tulee!

Isle of Wight Collegessa oli luokissa hienosti kirjattuna päivän aikataulu, ohjelma tai sisältö. Toisella puolella oli kirjattu päivän tavoitteet ja kuinka tavoitteet saavutetaan. 

Seuraavissa kuvissa on eri päivien tavoitteita.




Tavoitteet käytiin joka aamu läpi. Päivän lopussa tarkasteltiin tavoitteiden saavuttamista.

 

Ajattelin, että onpa hieno homma. Tavoitteet on mietitty joka päivälle ja ennen kaikkea, ne ovat kaikille näkyvissä taululla koko työskentelyn ajan. Minulle valoitettiin myös asian toista puolta eräänä aamuna, kun yksi opettaja tuhahti tavoitteille ja kertoi, että ne pitää kirjoitaa mahdollista tarkastajaa varten. What! Niin tai näin systeemi näytti ainakin hienolta ja toimivalta.




Matematiikantunnilla 
eräs opiskelija serveerasi kaikille meille teet. 
Tea with milk!










Yksi mielenkiintoinen pedagoginen  havainto oli catering-alalta. Ilmettelin, kuinka opiskelijat työskentelivät hiljaa ja keskustelivat työskentelyn aikana vain keittiötöihin liittyvistä asioista. Näissä asioissa kehoitetaan nimenomaan jatkuvaan kommunikointiin oman tiimin kanssa. 

Opiskelijat opetetaan syksyllä työskentelemään äänettömästi
ja keskittyneesti. Pitää koko ajan miettiä aikatauluja, työjärjestystä, työotteita ja menellään olevaa työtä. Silloin ei voi puhua äidistä, poikaystävistä, koiranpennuista...


Eräs opettaja sanoi, että syksyllä menee noin 6 viikkoa tämän hiljaisen työskentelyn harjoitteluun. Näissä "hiljaisissa" ryhmissä oli myös erityisen tuen opiskelijoita, heillä osalla oli kuitenkin one-one -tuki eli 1 learning support -henkilö yhtä opiskelijaa kohti.









Tämä kehoitus pitää ainakin täällä 
paikkaansa, täällä henkilökunta on todella auttavaista ja opiskelijat kunnioittavat opettajia. 

Minulle myös on selvitetty asioita hyvin kärsivällisen avuliaasti. Olen hyvin kiitollinen tästä kokemuksesta.



Tara eli Tarja Manner, Isle of Wight College














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti