torstai 18. toukokuuta 2017

Osborne - kuningatar Victorian ja Prinssi Albertin kesäasunto


Toisen viikon aikana meille oltiin järjestetty tutustuminen kuningatar Victorian (1819 - 1901) ja prinssi Albertin (1819 - 1861) Osborne - kesäasunnolle. Kuningatar oli kovasti viehättynyt Osborneen ja vietti siellä perheineen kaiken mahdollisen vapaa-ajan. 

Kuningatar Victorian viehtymys Isle of Wightin saarelle aikanaan, on vaikuttanut kovasti koko saaren kehittymiseen kultturisesti varsin rikkaaksi ja viihtyisäksi saareksi. 


Nykyään Osborne on yksi Englannin suojelluista perintökohteista. 
The Council room

Tämä huone oli monikäyttöinen; siellä tapahtui monenlaista viihdyttämistä: tanssiminen, pelien pelaaminen, näytelmiä.
Kuningattaren puutarhaa
Lastenhuone


Kuningatar Victorialla ja prinssi Albertilla oli 9 lasta; 5 tyttöä ja 4 poikaa. Kahdeksan lapsista meni naimisiin eurooppalaisiin halitsijasukuihin. Tänä päiviänä kuningatar Victorian jälkeläisiä on monissa eurooppalaisissa hallitsijasuvuissa (Englanti, Venäjä, Saksa, Tanska, Ruotsi, Kreikka, Norja, Romania, Jugoslavia, Espanja). 

Vanhempana kuningatar Victoria halusi itselleen jotain käsillä tekemistä. Hänelle tuotiin rukki. Oppaan mukaan kuningatar oli varsin taitava kehräämään lankaa ja tekikin sitä aika paljon!!! 

Kuningattaren ja prinssin sänky. (Kuningatar kuoli täällä vuonna 1901.) 
Upea ruokasali


Oppaan mukaan kuningatar oli vanhempana nopea syömään. Hän saattoi syödä yhdeksän (9) ruokalajin aterian puolessa tunnissa. Sitä mukaan kun kuningatar oli syönyt, vietiin myös vierailta ruoka pois. Usein kävi niin, ettei osa vieraista kerinnyt syödä ollenkaan. Tämä kun tiedettiin, söivät vieraat usein jo ennen kuin lähtivät kuningattaren lounaille. 



Päivi ja Tarja, Isle of Wight, Englanti

1 kommentti:

  1. Vierailupäivä oli todella sateinen ja linnan puutarhaan oli mahdoton tutustua. Jopa Englantilaisten mielestä päivä oli todella sateinen. Pieni havainto oli myös Englantilaisten koululaisten hieno käyttäytyminen linnassa. He kyselivät oppailta paljon ja käyttäytyivät kuten linnassa pitää.
    Tarja

    VastaaPoista