torstai 16. maaliskuuta 2017

Neljäs päivä Övertorneålla, torstai

Tuli ainakin kippipaistinpannu tutuksi, paistoin sillä kalapihvejä, lihapullia,pekonia,paistin perunoita.
Kuorin myös porkkanoita ja palsternakkoja ja  pilkoin perunoita.
-Eerika

Valmistin tänään osan pääruasta eli lihapullia ja perinteistä ruskeaa kastiketta. Olin myös välillä tiskaamassa ja vein astioita paikoilleen. -elina-

Valmistin tänään  lihapullia ja perunamuusia ja vein astioita ruokasaliin. -Lasse-


Minä tein tänään esivalmisteluja: pilkoin porkkanaa ja palsternakkaa vihannesleikkurilla. Myös tein linjastoruokia.

Opin tänään uuden asian miten käytetään leivänsiivutuskoneen ja jäätelökonnetta. Myös opin kaytämään patatiskikonetta.

Max

Kokkiopiskelijat ovat puheliaita  ja osa heistä maailmaa kietäneitä. Työn lomassa opin  että Tupu, Hupu ja Lupu ovat tanskaksi Rip, Rap ja Rup. Helppoja nimiä kunnes ne pitäisi ähkäistä  puheeksi.. Soriseva ärrä  kurkunpäähän ja sitten ääntä ilmoille. Voinette kuvitella mitä tästä seurasi.
Meidät on otettu hienosti ja ystävällisesti vastaan. Kiinnostus Kiipulan ammattiopiston toimintaan on laajaa ja erityisesti opetukseen. Tännänkin vastailin monenmoisiin kysymyksiin. Hienoa tehdä osaltani Kiipulaa tutuksi tänne Matarenkiin.           - Eija -

Käytiin myös iltapäivällä tutustumassa uimahalliin joka on täällä kaikille maksuton, tänään ei uitu, mutta taatusti uidaan ensi viikolla joku ehtoo. Aivan ihastuttava keväinen ja aurinkoinen päivä, kuulemma tähän aikaan vuodesta harvemmin on vielä näin lämmintä +5 astetta, mutta jo vain tämä meille passaa eikä ole sääskistäkään haittaa. Kevään ekat ulkona livotut jäätelötkin käytiin Coopin pihassa nautiskelemassa. Tästä linkistä voit tutustua lähemmin tähän ihastuttavaan pikku paikkaan: 

Övertorneå ja luje vain rohkiasti meän kielelä!- Marja-


  Valokuva  Valokuva   Valokuva

                                                                                                                    

Valokuva
Perunamykyjä joissa sisällä pekonia, nomnomnom
Valokuva  Valokuva  Valokuva



ValokuvaValokuva  Valokuva  Valokuva

1 kommentti:

  1. Täällä me ykkösen kopulaiset ja Anne ja Sanna! Luemme teidän blogianne ja ihastelemme kuvia.Täällä on paljon huonommat kelit, on loskaa, märkää, liukasta ja välillä paistaa aurinko.Eilen olimme Kiipulan esittelypäivässä esittelemässä catea ja kopua. Vierailijoita riitti koko päiväksi.Olkaa ahkeria ja viettäkää mukavaa vapaa-aikaa. Terveisin. Milla,Krista,Emma,Nelli,Sanna ja Anne!

    VastaaPoista